Cesar Salad met StreeK

Cesar Salad
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print

Cesar Salade

2 personen

Ingrediënten:
Romeinse sla (2 kleine pp of ½ grote)
1 bosje waterkers (Streekproduct van bij Walter in Huldenberg)
4 sneetjes brood  (Haksbergs bruintje van natuurbakkerij Hans)
200gr gekookte kikkererwten of 2 kippenbillen
Kokosolie of boter van de Melkerhei
Geraspte vegan cheese of Linterse Kassei van ‘de Melkerhei’
1el ras el hanout of kippenkruiden

Voor de dressing:
Vegan mayonaise (100ml soyamelk, 200ml zonnebloemolie, 1el mosterd van de ‘STER’, 1el appelazijn, peper en zout)
Zelfgemaakte mayonaise (200ml zonnebloemolie, 1el mosterd van de ‘STER’, 1 ei, peper ene zout)
1 teentje fijngesnipperde look
1el fijngesnipperde kappertjes
2el soyamelk of Engelse saus
Peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven op 180°.
Spoel de kikkererwten onderkoud water, laat ze uitlekken en dep ze droog. Meng 1 eetlepel kokosolie onder de kikkererwten en kruid ze met 1 eetlepel ras el hanout, peper en grof zout. Bak de kikkererwten +/- 50min in de oven op hete lucht. Let wel op; kikkerserwten kunnen ‘ontploffen door de warmte’. Haal ze na het bakken uit de oven en laat ze afkoelen.
OF: Giet wat olijfolie over de kippenbillen en kruid matig met peper en zout. Bak de kippenbillen +/-40 min (afhankelijk van de dikte van de billen) in de oven. Wanneer de kippenbillen gaar zijn haal je ze uit de oven en pluk je de stukjes kip van de beenderen.

Spoel ondertussen de groenten onder stromend water. Snij de slaharen in 2 en verwijder de harde steeltjes van de waterkers.

Voor de dressing meng je de vegan mayonaise met de look, de kappertjes, de soyamelk en kruid je af met peper en zout.
OF: Meng je de mayonaise met de look, de kappertjes, de yoghurt, enkele druppeltjes Engelse saus en kruid je af met peper en zout.

Snij de sneetjes brood in kleinere stukjes en bak ze in de pan met kokosolie of boter van de Melkerhei.

Leg de slaharten op een bord en lepel er de dressing over. Verdeel de gebakken kikkererwten of kip over de salade en leg er de blaadjes waterkers op. Werk de salade af met gerapte vegan cheese of met geraspte Linterse kassei van de Melkerhei.