Tartatin van Rode Biet

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print

Ingrediënten:

Voor de tartatin:
  • 1x bladerdeeg
  • 500gr gekookte rode biet
  • 1 rode ui
  • 1 el verse tijm
  • 2 el rietsuiker
  • 40gr boter
  • 3 el balsamico azijn
Voor de kruidendressing:
  • 2 sjalotjes
  • 1 kl mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 4 el (koolzaad)olie
  • Bladpeterselie

Bereidingswijze:

Verwarm de ove op 180°. Snipper de rode ui fijn en snij de rode biet in 2 of drie. Verwarm in een vuurvaste pan op laag vuur de suiker en voeg de boter toe. Als de boter gesmolten is roer er dan de fijngesnipperde rode ui onder en laat ze sueren. Leg dan de rode bieten in de pan. Wanneer de ui begint te karameiseren overgiet je alles met de balsamicoazijn en laat de azijn tot de helft inkoken. Kruid met peper en zout en bestrooi met tijm.

Wrijf de zijkant van de pan in met wat boter en leg het bladerdeeg op de bietjes. Stop de randen onder de bietje stevig in en prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg om de stoom te kunnen laten ontsnappen. Mooie gladde

Zet de pan nu 30min in de oven tot het deeg goudbruin kleurt.

Haal de tartatin na +/-30min uit de oven en laat even rusten. Steek de randen los en keer de pan om op een bord. Verkruimel er wat feta over en werk voor het serveren af met de dressing.

Bereiding Dressing:

Pel de sjalotjes en snipper fijn. Doe alle ingrediënten voor de dressing samen in de mixer en mix tot een dressing.