Brood zonder koolhydraten! Top idee!

Bruchetta Keto

Brood zonder koolhydraten! Top idee!

Mijn passie voor eten is niks nieuws, in tegendeel. Ik heb altijd graag en lekker gegeten, ga heel graag op restaurant, heb altijd als student in de horeca gewerkt… ‘good food’ is dus geen trend waar ik me bij aansluit!

Toen ik zo’n 10 jaar geleden begon als culinair stylist was dat niet een zaadje dat werd geplant maar een boom die begon te groeien. Ik kreeg meer belangstelling voor koks maar er was toch één iemand die steeds mijn aandacht trok; Pascale Naessens. Haar eenvoudige maar zo lekkere gerechten, de manier van styleren, de manier van schrijven,… alles verbluffend eenvoudig maar helemaal in balans. In balans met elkaar én met je lichaam. Ik eet graag omdat het allemaal zo lekker is maar mijn lichaam mag daar niet onder leiden en dat kan op de manier waarop Pascalle haar recepten samenstelt.

Ik probeer al eens wat uit en toen ik over ‘keto’ hoorde heb ik me ook laten verleiden door Pascale Naessens. Ik neem haar keto boek nog regelmatig te hand en ook voor een brood zonder koolhydraten gebruik ik een recept van Pascale. Ik maak er een hartige versie van, geen kaneel maar wel wat tijm, rozemarijn, peper en grof zout.

Dit broodje wordt de basis van mijn bruchetta’s. Ik combineer het met een frisse tomaten salsa waarbij ik gekleurde tapastomaatjes meng met verse kruiden, olijfolie, balsamico azijn en een lent-uitje.

Ik deel graag het recept met jullie want dit was voor Astrid een echte topper!

Ingrediëten:

Voor het brood:
100gr pecanoten – 100gr paranoten – 100gr walnoten – 60gr lijnzaad – 60gr pompoenzaad – 60gr sesamzaad – 30gr chiazaad – 30gr hennepzaad – 5 eieren – 200gr volle room – tijm – rozemarijn – peper – grof zout
Voor de tomaten salsa:
250gr gekleurde tapas tomaatjes – 2 lente uitjes – 1 sjalot – 1 teentje look – hand vol verse kruiden zoals peterselie, basilicum, koriander,… – 1el balsamico azijn – 2el olijfolie – peper – zout

Bereiding:
Verwarm voor het notenbrood de oven op 180°. Hak de noten grof en meng ze met de andere ingrediënten. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het ‘deeg erin’.

Bak +/-35min in de oven. Haal het uit de oven, uit de bakvorm en laat het afkoelen op een rooster. Voor deze bruchetta’s als voorgerecht heb je maar één maximum 2 sneetjes nodig per persoon. De rest van het brood kun je in sneetjes in de diepvries steken en het er later per portie uithalen! Top voor een snelle lekkere lunch.

Voor de tomatensalsa spoel je de tomaatjes onder stromend water en snij je ze in hele kleine stukjes. Snij ook de kruiden, het lente-uitje en de sjalot zo fijn mogelijk en meng alles samen met de tomatenblokjes. Rasp de look erover. Doe er de olijfolie en de balsamico azijn bij en kruid naar smaak met peper en zout en roer alles goed door elkaar. Zet de salsa even in de ijskast zodat alle smaken zich heerlijk met elkaar kunnen mengen.

Rooster, juist voor het opdienen, de sneetjes notenbrood nog even kort. Leg er de tomatensalsa op en werk af met en raai van de pepermolen en wat verse basilicum!

Astrid vond dit een topper! De combinatie van het hartige notenbrood met de frisse, wat zurige tomaten salsa was voor Astrid de perfecte combinatie om ons diner te beginnen! Dit had ze niet verwacht en zorgde voor een zeer hoge, positieve verwachting van het hoofdgerecht…

 

Ontvang updates in jouw mailbox