Een telefoontje met Annemie Struyf!
Eergisteren liet Sarah me weten dat Annemie Struyf graag wil meedoen aan mijn project ‘Diner met StreeK’. ‘Yes, we zijn vertrokken’ dacht ik. En toen besloop me een klein ‘streske’. Toen ik even later een sms kreeg van Sarah met het telefoonnummer van Annemie werd dat ‘streske’ nog een beetje groter. Ik heb voor mezelf een rustig moment uitgekozen om haar te bellen, vandaag dus! Stoute schoenen aan en nummer indrukken… en natuurlijk ‘Antwoordapparaat’! ‘Hallo Annemie, hier Leen van Diner metStreeK…’ Alsof ik haar al jaren kende! Stoute schoenen even aan de kant gezet en een koffieke gedronken. Maar ’s middags heb ik ze toch maar terug aangetrokken. Na één ringtoon hoorde ik ‘Hallo met Annemie’. Was dat nu weer het antwoordapparaat? Neen hoor, het was ze echt… ‘Hallo, Leen Wouters hier, ik heb je telefoonnummer gekregen van Sarah…’ ‘Ja, ja, ik verwachtte je telefoontje. Alles goed?’ ‘Ja hoor Annemie, heb je even tijd voor mij?’ ‘Natuurlijk!’ En het gesprek was vertrokken. Een fijn gesprek met een lieve vrouw die helemaal mee was met mijn project. Net als ik even gepassioneerd door streekproducten, helemaal mee in het verhaal van lokale telers en hun ambacht. Ze was al mee aan het nadenken hoe ‘we’ mijn project meer ruchtbaarheid konden geven want het was zo’n tof concept volgens haar. Heerlijk! En toen vroeg Annemie me: ‘Waar wil je naar toe met je project?’ Het gesprek was al zo rustig en spontaan verlopen dat ik helemaal op mijn gemak was en ook zonder blikken of blozen antwoordde: ‘De streekproducten staan centraal maar ik wil er wel graag mijn eigen weg mee vormen. Misschien ooit een boek zou wel leuk zijn, of een wekelijks artikel in een magazine, of… ik weet het niet zo. Wat ik wel weet dat het heerlijke producten zijn om mee te werken, als kok, als fotograaf én als stylist. Producten die alle aandacht kunnen gebruiken en die aandacht wil ik met alle liefde wil geven.’ ‘Ok, ik doe héél graag mee!’ Toen ik vroeg wat ik voor haar mocht klaarmaken was dat heel duidelijk ‘Asperge à la Flamande’. Ook één van mijn favorieten. En nu het aspergeseizoen voor de deur staat is dit hét idéale gerecht.
Het streske zal wel terugkomen als op de dag dat ik mijn asperges aan Annemie mag opdienen. Maar ik weet ook al dat ik bij Annemie snel op mijn gemak zal zijn! Bedankt Annemie, nu al. Bedankt Sarah dat je me naar Annemie doorstuurde!