Ik ken nog wel een bekende Vlaming die jou gast wil zijn!

Franky De Smet-Van Damme

Ik ken nog wel een bekende Vlaming die jou gast wil zijn!

De laatste tijd komen er wel meer mensen naar me toe en zeggen: ‘Ik ken nog een bekend iemand, moet ik die eens vragen voor jou Diner met Streek?’
Dat is natuurlijk heel vriendelijk van deze mensen maar het is niet helemaal volgens het principe dat ik van gast tot gast wordt doorgestuurd. Maar soms prikkelen de ‘aangereikte gasten’ zo mijn nieuwsgierigheid dat ik gewoon toehap. Mijn volgende gast is een gevolg van mijn nieuwgierigheid… Franky De smet-Van Damme, zanger van metal band Chanel Zero.
Elke keer als ik hem op de radio hoor in een interview hoor ik zo’n rustige man en als ze dan na het interview een plaat draaien van Chanel Zero ben ik steeds weer verwonderd dat dat stemgeluid uit zo’n rustige mens kan komen. Het vreemde is dat je dat wel meer hoort van ‘metal mannen’, dat ze zo rustig zijn, helemaal het tegenovergestelde aan de muziek… Daar wil ik wel eens meer van weten. Ik zal het eens vragen als ik hem zie!

Franky was zeker geïnteresseerd om mijn gast te zijn. Maar met Franky had ik een ander plan dan gewoon zijn lievelingsgerecht klaar te maken. Franky is niet alleen de man achter ‘Chanel Zero’, Franky is ook brouwer. Neen, hij gaat niet echt helemaal zelf aan de slag met hop en water enzo, maar hij heeft 3 bieren uitgebracht onder zijn naam én waarvan hij heel goed weet wat hij wil van smaak en marketing. Hij staat heel dicht bij het brouwproces en volgt alles nauwlettend op.
Nu heb ik wel meer gekookt mét bier, maar deze keer wou ik gaan voor eten bij bier, bier tapas, bapas zoals ze dat noemen.
Ik stelde mijn plan voor aan Franky en hij was onmiddellijk enthousiast. Dit was een project waar hij veel zin in had, hij was blij dat ik hem contacteerde met dit idee!
Ok, nieuwe uitdaging aanvaard door Franky én mezelf… en dit wordt echt glad ijs!
Ik kan niet zeggen dat ik een bier fan ben, ik kan niet zeggen dat ik echt goed weet welke smaken écht bij bier blenden en ik kan niet zeggen dat ik een metal fan ben… glas ijs dus!
Maar je zwaktes kennen maakt je sterk! En als je je kunt laten omringen door mensen wiens sterkte kanten nu net jouw zwaktes zijn dan zit het goed! Dit moet lukken.
Voor bier ken ik een topmadam, Valerie van Bazaar trottoir, www.bazaartrottoir.be . Laat haar ook nog eens grote fan zijn van Franky De smet-Van Damme en dan weet je dat dit project goed moet komen!

Ontvang updates in jouw mailbox