Met een echte ‘madam’ aan tafel!

Cathérine Vandoorne

Met een echte ‘madam’ aan tafel!

Toen ik met Annemie Struyf aan tafel zat vroeg ik haar naar wie ze mij wou doorsturen. Ze antwoorde me met de vraag ‘Met wie wil jij nog een keertje aan tafel zitten?’, en toen lag de bal in mijn kamp. Natuurlijk heb ik een ‘lijstje’ in mijn hoofd van personen die ik nog wel eens culinair wil verwennen. Ik heb me van bij het begin van ‘Diner met StreeK’ voorgenomen om voor zoveel mogelijk positieve mensen mijn potten en pannen boven te halen. Annemie gaf mij een heel rustig gevoel dus durfde ik ook gewoon enkele  namen zeggen. Ik ga mijn lijstje nu nog niet aan jullie neus hangen want er zijn zeker enkele bekende namen die de revue nog gaan passeren!

Maar mijn volgende gast stond zeker ook op mijn lijstje: Cathérine Van Doorne. Ja, één van dé madam van radio 2. Cathérine is een goede vriendin van Annemie, dat wist ik niet maar dat moet ik ook niet weten natuurlijk, dus dat was wel een goede match. Cathérine neemt in haar programma altijd de culinaire items voor haar rekening en vandaar dat ik haar wel eens wou spreken over streekproducten bij een hapje lekker eten. Maar dat hapje eten moet dan ook wel echt goed zijn natuurlijk. Een hele uitdaging maar daar draaien we ons hand niet voor om.

Enkele dagen later kreeg ik van Annemie een mailtje met het bericht dat Cathérine heel graag mijn gast wil zijn. Joepie!!

Maar, zoals bij wel meer dingen deze tijd, gooide Corona wat roet in het eten en werd alles uitgesteld. Als het afsluiten van het werkjaar en de vakantie er dan ook nog eens bij komen duurt het een tijdje voor onze agenda’s op elkaar raakte afgestemd! Maar niet getreurd, Ik heb Cathérine te pakken gekregen! Cathérine is een druk bezette vrouw maar eens we elkaar spraken aan de telefoon nam ze alle tijd van de wereld om te babbelen over koetjes en kalfjes, over vakantie, over de kinderen en over wat we allemaal lekker vinden! En dat is veel heb ik gemerkt! Maar daarmee had ik nog geen ‘lievelingsgerecht’ van Cathérine… ‘Mag ik ook een lievelingsingrediënt geven?’ vraagt Cathérine. Die vraag heb ik nog al eens gehad en dat gaf me wel wat creatieve vrijheid maar ook een beetje extra stress om te ‘scooren’… ‘Geen probleem!’ zeg ik alsof het niks is! ‘Tomaten, ik hou van tomaten! Ik ga graag naar Italië en daar smaken de tomaten zoveel beter, zoveel sappiger, zoveel lekkerder! Hoe komt dat? Mijn buurman werkt voor ‘Bell’Ortha’ en zegt dat we ook heerlijke tomaten in België hebben maar ik ben er niet zo zeker van… Kun jij me helpen Leen? Waar kan ik hier in de buurt lekkere tomaten kopen?’ Ok, een behoorlijke opdracht dus! Maar dat is een uitdaging die ik met alle plezier aanvaard!  Ik ga dus op zoek naar lekkere tomaten in Boechout en een lekker zuiders gerechtje met tomaten. En waarom zuiders? Omdat Cathérine haar hart in Italië en de zuiderse landen ligt, dat voel je in alles wat ze zegt! Dus maak ik het mezelf niet moeilijker dan dat het is en ga ik op zoek naar smaken waar Cathérine haar hart ligt! Zoals eerder gezegd is een datum prikken niet zo gemakkelijk met drukke agenda’s en stelden we die moeilijke klus nog even uit, maar  dat gaf me natuurlijk ook de tijd om een lekker gerecht uit te zoeken voor Cathérine.

 

Ontvang updates in jouw mailbox