Nog een laatste pintje…

Gestoofde peertjes met Turbeau White bier

Nog een laatste pintje…

‘De laastste dan, of de voorlaatste,…’ zijn woorden die je laat op de avond aan de toog wel eens hoort. Ik heb ook nog een laatste hapje, een laatste bapas voor bij het 3de bier uit de ‘brouwerij’ van Franky De Smet-van Damme.

Zijn derde bier is net zoals de IPA ook een blond bier met een behoorlijk gehalte ‘hoppigheid’ maar het is een beetje gematigder dan zijn broertje IPA.
Volgens mijn ‘biermadammen’ is dit bier perfect te combineren met kaas en vis, maar kan een zoete toets zeker ook. Over die combinatie moet ik even nadenken maar ik vind wel wat!
Het is niet omdat bier niet helemaal mijn ding is dat ik deze bapas mij niet liggen. Integendeel, ik vind het een hele uitdaging om uit mijn comfort te treden.

Kaas, vis en zoet moest ik dus zien te combineren… Ik ga voor warm fruit, gestoofde peertjes, met lekkere blauwe kaas en garnaaltjes. Een heel eenvoudig hapje maar bom vol smaak, dat het beste in ‘The great white’ van de Turbeau familie, naar boven weet te halen.

Ik deel graag met jullie dit receptje! Maak het zelf een klaar als je nog eens een licht hoppig pintje open doet of ga onmiddellijk voor de combinatie met The great white!

Gestoofde peertjes met blauwe kaas en garnaaltjes.


Ingrediënten voor 4 hapjes:
2 rijpe stoofpeertjes van bij de boer
200gr (ongepelde) Noordzee garnalen
100gr Grevenbroucker, Achelse blauwe kaas uit Catharinadal
Klontje boerderij boter
Fijngesnipperde krulpeterselie
Peper en zout

Bereiding:
Indien je ongepelde garnaaltjes hebt gekocht, pel je de garnaaltjes en zet je ze even in de ijskast.
Was de peertjes, snij ze in te lengte in 4 en haal het klokhuis eruit.
Laat de boter smelten in een pan en bak de peertjes goud bruin op een matig vuur.
Kruid de peertjes naar smaak met peper en zout.

Als de peertjes klaar zijn leg je op elk bordje 2 stukjes peer.
Verkruimel er de blauwe kaas over en werk af met de verse garnaaltjes.
Strooi er tot slot nog een klein beetje krulpeterselie over en nog een draai van de pepermolen.
Dien onmiddellijk op met een verfrissende ‘Great White’ van Turbeau.

Ontvang updates in jouw mailbox