Opvolging gezocht én gevonden! Kirsten Simons

Kirste Simons

En dan een sms van Lennart: opvolging gezocht én gevonden! Kirsten Simons

In deze coronatijden is het niet zo vanzelfsprekend om iemand te vinden waar je op bezoek mag gaan. Al doe ik zo goed mogelijk mijn best om alle regels te volgen; mondmasker, buiten zitten, geen hand geven,… het blijft niet eenvoudig.

Dus is het niet te verwonderen dat sommige mensen ‘het nu even niet zien zitten’ of wel willen maar ‘in quarantaine zitten’ en dus niet kunnen.

Ja, Lennart heeft even bekeken hoe, wie en wat en dan kreeg ik plots een sms:  Leen ik wil je graag doorgeven aan ‘Kirsten Simons’, mijn collega bij Radio 2. Een culinair beestje dat zelf graag kookt, dat graag eet, dat graag nieuwe dingen leert kennen, dat wel houdt van lokaal eten én van StreeK! Volgens Lennart zijn ideale opvolger. Ik kreeg haar gegevens doorgestuurd en dan was het weer aan mij!

Kirsten Simons, aangezien ik regelmatig naar Radio 2 luister ken ik haar naam wel en weet ik dat ze journalist is, maar voor de zekerheid heb ik haar toch maar even ‘gegoogeld’ voor ik haar contacteerde.

Kirsten werkt dus als journalist bij Radio 2 Vlaams-Brabant en daarvoor heeft ze voor ROB-tv gewerkt, daar was ze ‘journaal anker’. Kirsten zit dus al heel lang in de lokale media, het kan bijna niet anders of ze heeft ook interesse in de lokale culinaire cultuur.

 

En dan, elke keer opnieuw weer een spannend moment, de telefoon opnemen en haar nummer indrukken, het blijft toch altijd een vreemd moment. ‘Hallo met Kirsten.’ Ik leg even uit wie ik ben en waarvoor ik bel maar Lennart heeft zijn job goed gedaan, Kirsten was onmiddellijk mee in het verhaal van Diner met Streek. Ik vroeg haar of ze even tijd voor me had maar dat was een beetje moeilijk, ze zat net op de fiets naar huis en de batterij van haar gsm was bijna plat. ‘Geen probleem, ik bel je vanavond wel even terug, denk alvast na over wat je graag eet!’

Als ik ’s avonds terug bel weet Kirsten me te zeggen dat er heel veel is wat ze graag eet, maar pasta zit op een of andere manier meestal wel verwerkt in haar lievelingsgerechten.

‘Maar dat is niet echt een streekproduct, kan dat dan?’ ‘Ja hoor, ik geef er wel wat StreeK aan zodat het helemaal uit Vlaams-Brabant komt!’

Bij pasta eet Kirsten graag broccoli en ook zalm, ‘kan dat want we wonen natuurlijk niet aan de zee…’ ‘Alles kan, ik bekijk wel wat ik er mee doe…’

Dat zal het worden; pasta met zalm, broccoli en roomsaus. En daar komen na een paar dagen nog een sms met ‘Ook graag champignons erbij, dat was ik vergeten… ‘ Geen probleem, ik maak er iets lekker van!

Als ik later bij haar thuis aan de keukentafel zit zegt Kirsten me, een beetje emotioneel: ‘Ik had het niet door maar achteraf moet ik bekennen dat ik hiermee ook het lievelingsgerecht van mijn zus heb doorgegeven. Mijn zus die ik helaas heb moet afgeven maar waar ik nog heel veel aan denk…’ Dat is even slikken maar mijn menu zou een mooi én lekker eerbetoon zijn voor de twee zussen.

Ontvang updates in jouw mailbox