Pasta met spruitjes smaak en een heerlijke roomsaus

Ann Reymen

Pasta met spruitjes smaak en een heerlijke roomsaus

Pasta, zelfs pasta met een smaakje, klaarmaken is echt niet zo moeilijk hoor. Met alle plezier geef ik jullie, en Ann, hierbij het receptje om zelf aan de slag te gaan.

Spruitjes pasta met waterkers en rode biet

Ingrediënten:
200gr witte bloem
1 ei
1 el olijfolie
zout
200gr spruitjes
1 bussel waterkers
200ml room
1 rode biet
1/2de blokje groenten bouillon
Naar voorkeur een stukje vlees of vis.

Bereiding:

Maak de spruitjes schoon maar hou enkele mooie buitenste groene blaadjes apart voor de afwerking. snij de spruitjes in 2 en leg ze in kokend water en kook ze helemaal zacht. Spoel de waterkers onder stromend water en hou enkele mooie takjes apart.

Als de spruitjes helemaal zacht zijn zet je het vuur af en leg je de waterkers bij in het water en dompel de waterkers helemaal onder. Wacht nog een halve minuut en giet nu de spruitjes en de waterkers af maar van het kookvocht op. Mix de spruitjes en de waterkers tot een gladde puré. Indien de puré te vast is kun je een beetje kookvocht toevoegen maar niet teveel.

Schep 3 eetlepels spruitjes puré uit en doe deze in een vergiet met fijne gaatjes zodat het vocht er helemaal uit drupt.

Zeef de bloem en maak er een bergje mee op je werkblad. Maak een kuiltje in het bergje en leg het ei en de uitgelekte spruitjes puree erin. Giet er ook de olijfolie in en het zout. Meng nu voorzichtig het bloem met de vloeistof en kneed het dan (+/-10min) tot een glad deeg. Draai het deeg in plastiek folie en leg het minstens 30min. in de ijskast.

Kook de rode biet gaar in water, ongeveer 40min. De rode biet moet niet plat gekookt zijn, hij mag nog wat ‘knapperig’ zijn. Snij de rode biet in kleine blokjes. Doe de blokjes rode biet in een pot en besprenkel met olijfolie, peper, zout en tijm. Zet de rode biet even aan de kant om te marineren.

Haal het deeg uit de folie en rol uit. Dit kan met een deegroller maar ik gebruik hiervoor een pasta machine. Als het deeg dun is kun je er spaghetti of tagliatelle van maken met de machine. Bebloem de pasta een klein beetje en maak een mooie knoop om hem gemakkelijk droog te bewaren.

Zet water op het vuur en voeg er een beetje zout aan toe. Kook de pasta gaar gedurende +/- 5min, afhankelijk van de dikte van je pasta. De laatste minuut voeg je de groene spruitjes bladeren die je apart hebt gehouden toe aan het kookwater om ze te blancheren.

Doe ondertussen de resterende spruitjes puree in een pannetje en zet op een klein vuur. Als het begint te pruttelen voeg dan de room toe, kruid af en laat nog even inkoken.

Pluk nog enkele mooie blaadjes waterkers van de takjes.
Giet de pasta af.

Lepel een beetje saus op het bord en leg er wat pasta op.
Dresseer de pasta met enkele blokjes rode biet, de blaadjes van de spruitjes, enkele blaadjes waterkers en nog een klein beetje saus.
Geef de rest van de saus erbij in een potje. Nog een draai van de pepermolen en het is klaar om te serveren.

Je kunt hier een stukje vlees of vis bij serveren maar voor groente liefhebbers zoals ik is het ook zonder vlees of vis helemaal af!

Ontvang updates in jouw mailbox