Gazpacho van waterkers, aardbei of perzik

Gazpacho

Ingrediënten Gazpacho van aardbeien:

  • 500gr verse aardbeien
  • 1el witte balsamico azijn
  • handvol gesnipperde munt
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Spoel de aardbeien, snij in stukken en kook ze in een bodempje water.
Mix de aardbeien tot een gladde soep.
Voeg de balsamico en de munt toe en kruid naar smaak met peper en zout.
Zet in de ijskast en dien koud op.

Ingrediënten Gazpacho van perziken:

  • 250gr zeer rijpe perziken
  • 1/2el rietsuiker
  • 1/2de ui
  • 3/4de el frambozenazijn

Bereidingswijze:

Spoel de perziken en snij in stukken.
Snipper de ui en stoof aan in de olijfolie. Voeg de perziken toe als de ui glazig is en eventueel ook wat water. Laat de perziken zacht koken en mix alles samen tot een gladde soep.
Laat de soep afkoelen en werk af met de frambozenazijn.
Zet in de ijskast en dien koud op.

Ingrediënten Gazpacho van waterkers:

  • 2 bussels waterkers
  • 1/2de bussel krulpeterselie
  • 1 teentje look
  • 1 kleine ui
  • 500ml groentebouillon
  • olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Spoel de waterkers en de peterselie.
Mix de peterselie samen met de look en de olijfolie tot een pesto.
Snipper de ui fijn en stoof hem aan in olijfolie.
Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
Zet het vuur uit en voeg de waterkers en de peterseliepesto toe. Mix alles tot een gladde soep en kruid naar smak met peper en zout.
Je kunt de soep warm of koud serveren.