Verse ravioli

Verse pasta

Verse ravioli

Ingrediënten:
Voor de ravioli (wit of volkoren):
100gr witte bloem      of       140gr volkoren bloem en 25gr witte bloem
1 ei                               of       2 eieren
1/2de el olijfolie           of       1el olijfolie
zout                                       zout

Bereiding:

Zeef de bloem en maak er een bergje mee op je werkblad. Maak een kuiltje in het bergje en leg het ei/ de eieren erin. Giet er ook de olijfolie in en het zout. Meng nu voorzichtig het bloem met de vloeistof en kneed het dan (+/-10min) tot een glad deeg. Draai het deeg in plastiek folie en leg het minstens 30min. in de ijskast.

Haal het deeg uit de folie en rol het heel dun. Dit kan met een deegroller maar het gemakkelijkste is om een pasta machine te gebruiken.

Voor ravioli rol je het pastadeeg zeer dun uit in twee gelijke lappen. Spuit dan een toefje vulling (een recept naar keuze) op de eerste lap deeg.

Doe dit in rijen en laat telkens zo’n 3 à 4cm ruimte tussen elke portie van de vulling.

Leg de tweede lap deeg bovenop de eerst en druk deze voorzichtig aan, in het bijzonder rond de hoopjes vulling. Daar mogen geen luchtbellen in achterblijven. Snij het deeg met de vulling in identieke vierkantjes van ongeveer 5×5 cm. Gebruik hiervoor een pastasnijder met een gekarteld wiel.

Je kunt de ravioli onmiddellijk koken. Als je de ravioli wilt bewaren leg ze dan naast elkaar op een bakplaat met bakpapier in de diepvries. Als ze helemaal bevroren zijn kun je ze samen in een doosje steken om ze later klaar te maken.