Limoncello mousse, een dessert met een Italiaanse toets
Limoncello mousse, een dessert met een Italiaanse toets Het dessert dus. Toen ik Senne vroeg of er een dessertje is dat zijn voorkeur heeft, zei
Diner met StreeK is een foodblog over alles wat lekker, goed én mooi is en wat liefst zoveel mogelijk StreeK heeft.
Bekende Vlamingen laten me weten wat ze graag eten en ik maak dat met veel plezier en StreeK voor hen klaar.
Eerst ga ik op zoek naar de beste streekproducten bij lokale telers.
Dan nodig ik mezelf bij de BV in kwestie thuis uit voor een etentje en een babbel over alles wat lekker is én veel StreeK heeft!
Schuif via deze blog mee aan tafel en geniet van alles wat lekker is en vooral veel StreeK heeft!
Limoncello mousse, een dessert met een Italiaanse toets Het dessert dus. Toen ik Senne vroeg of er een dessertje is dat zijn voorkeur heeft, zei
Grillkaas uit Vlaanderen? Berloumi, uiteraard! Senne houdt van een goed ‘kazeke’ bij zijn aubergines. Hij grijpt meestal naar ricotta of iets dergelijks, maar ik ben
Een hoofdgerecht bom vol groeten en een beetje kaas natuurlijk Als de aperitief al goed op gang is, besluit ik het hoofdgerecht in de oven
Aubergines uit Vlaanderen? Vanuit de serre op het bord van Senne. Als ik een ‘aubergine menu’ mag klaarmaken voor Jelle, wil ik wel eens een
Aperitieven tot je het hoofdgerecht vergeet! Als ik in mijn auto op weg naar Borgerhout zit, luister ik naar de podcast ‘Achter de schermen’ met
Een man met veel streken, mollenstreken deze keer! Na acht weken intens zoeken tussen Antwerpen en Sicilië heeft Riadh Bahri mij een nieuwe gast voor
Geniet van de Zoetigheid: Baghrir Een dessertje gaat er altijd wel in, vooral bij iemand die zo van eten houdt als Riadh. Voor deze gelegenheid
Shakshuka met wat? Zoete aardappelen… Voor mijn Arabisch buffet voor Riadh wou ik ook graag een shakshuka maken maar het was nog niet het seizoen
Labne en home made pitabroodjes Verse pita broodjes kunnen onmogelijk ontbreken op deze tafel. Met wat humus, labne en de ShakShuka hebben we iets nodig
Een tafel vol lekkers en blije gezichten, meer heb ik niet nodig om gelukkig te worden. Ik zit met twee relatief onbekende mensen aan tafel
En dan komt het grote werk! Koken voor Riadh. Nadat ik zijn aflevering van ‘Het Huis’ gezien had was het me al duidelijk dat Riadh
Een nieuwe gast, een nieuwe uitdaging! Gisteren mocht ik nog eens wat StreeK uitdelen, en mijn gast was VRT nieuwslezer Riadh Bari. Hij was de
Een hemels eenvoudig dessert Als ik met al mijn Streken naar een nieuwe gast trek probeer ik naast het lievelingsgerecht een mooi menu in dezelfde
Kip, Mechelse koekoek & co Val-au-vent, dat zal het worden voor Xavier Taveirne. Dus moet ik op zoek naar goeie kippen, gezonde kippen, kippen die
Op naar het hoofdgerecht, vol-au-vent. Zoals ik eerder al liet vallen bel ik normaal even met mijn gast om te bespreken wat hij of zij
Mooi eten, en lekker én ook nog eens gezond! Om de vistartaar met waterkers soep af te werken heb ik, nogmaals, mijn neus in ‘Een
Een voorgerecht uit de zee Xavier heeft me laten weten dat hij graag ‘vol-au-vent’ wil eten maar dat is voor later. Eerst een voorgerecht. Ik
Met een klein hartje onderweg naar Oostende Als ik onderweg ben naar Oostende realiseer ik me dat ik Xavier nog nooit gesproken heb. Met al
Eerlijk is eerlijk, soms heb je geen tijd. Inderdaad, soms heb je geen tijd en met alles sneller gaan dan anders, ook in de keuken
Hoe later op de avond, hoe fijner de gesprekken We zitten nu al een tijdje samen aan tafel bij Pascal en hebben allemaal het gevoel
Wijn uit e vaatje, ma wel e goei vaatje hé! Als ik naar Pascal rijdt zit mijn maatje, Sarah Van Pelt, naast me als co-piloot.
Pulled pork op sterren niveau Als ik Pascal laat weten wat het hoofdgerecht zal zijn krijg ik niet onmiddellijk reactie; geen nieuws, goed nieuws betekent
Boerenkost, eenvoudig lekker Witte pens met appemoes, een klassieke boerenkost waar je al jaar en dag heel veel mensen blij mee kunt maken. Zelf ben
Vlaamse winterkost voor Pascal Braekman Het ene moment ben je bezig met een heel leuk culinair project, zit je in de tuin bij An Reymen
Ik had ook nog een dessertje beloofd! Cathérine Vandoorne had me gezegd ‘Ann is ne goeie eter, die kan ook wel een dessertje aan.’ Dus
Pasta met spruitjes smaak en een heerlijke roomsaus Pasta, zelfs pasta met een smaakje, klaarmaken is echt niet zo moeilijk hoor. Met alle plezier geef
Toch nog een hoofdgerecht voor Ann Reymen Een hoofdgerecht, dat had ik Ann Reymen ook nog beloofd. En het is niet omdat deze blog
Een voorgerecht met Seppe Nobels als inspiratiebron! Het is nog maar maart maar de zon schijnt volop. Vreemd om nog een beetje te denken in
Een date met Ann Reymen én de zon. Het was weer een tijdje geleden dat weer eens ‘met StreeK’ er op uit mocht gaan en
Pintjes drinken met dé metal man van België Het blijft een beetje vreemd om met gekend Vlaanderen te gaan dineren maar het blijft ook altijd
Nog een laatste pintje… ‘De laastste dan, of de voorlaatste,…’ zijn woorden die je laat op de avond aan de toog wel eens hoort. Ik
Een pintje met een lekker croqske! Mijn volgende bapas maak ik bij ‘The Hopper IPA’ het hoppigste bier uit de ‘Turbeau’ familie van Franky De
Vis uit de Noordzee, luxe op je bord! Naast chocolade en kaas mis ik nog één belangrijk ingrediënt om mijn bapas gerechtjes te kunnen maken.
Alleen de beste kaas ter wereld is goed genoeg! Franky heeft drie verschillende bieren in zijn gamma en dus moet ik voor drie verschillende gerechtjes
Bier en chocolade, meer moet dat niet zijn mevrouw! Het eerste bier dat Franky op de markt heeft gebracht is er eentje dat, ja je
Brugge + chocolade = Dominique Persoone Nu de receptjes, ja deze keer moet ik voor drie receptjes zorgen, vorm beginnen krijgen ga ik op zoek
Met 2 bier madammen aan de keukentafel! De eerste stap om de juiste bapas te maken is natuurlijk bier proeven! Klinkt geweldig voor vele maar
Ik ken nog wel een bekende Vlaming die jou gast wil zijn! De laatste tijd komen er wel meer mensen naar me toe en zeggen:
Zo eenvoudig maar toch zo lekker! Voor mijn diner met streek gasten maak ik dikwijls klassieke gerechten klaar. Friet stoofvlees voor Erhan Dimirci, asperges à
Gezellig aan tafel bij Astrid! De ochtend van mijn diner met Astrid doe ik thuis mijn voorbereidingen, mijn ‘mise en place’ zoals ze dat zeggen
Brood zonder koolhydraten! Top idee! Mijn passie voor eten is niks nieuws, in tegendeel. Ik heb altijd graag en lekker gegeten, ga heel graag op
‘Wat gaan we eten?’ De vraag die mij het meeste wordt gesteld na ‘Hoe gaat het met jou?’ is zonder enige twijfel ‘Wat gaan we
Van Erhan naar Astrid Erhan was een heerlijk enthousiaste gast aan mijn streektafel en hij wou echt een opvolger ‘die mij verdiende’! Nice! Dus ging
Een bord met StreeK! Het is niet de eerste keer dat ik het vertel dat ik mijn ‘StreeK-verhaal’ zo volledig mogelijk wil maken. Daarom niet
Caponata volgens Chef Herman ‘Een lekker gerecht met tomaten in de hoofdrol, dat mag je wel maken voor mij.’ antwoorrdde Cathérine Vandoorne op mijn vraag
Aan tafel met een madam en de burgemeester. Ondertussen heb ik de caponata al op een klein vuurtje gezet. Caponata kun je warm, lauw of
Tomaten ijs! Kan dat? Ja dat kan, en het is nog lekker ook! Als kok probeer ik met één product zoveel mogelijk verschillende toepassingen, texturen,
Tomaten in al zijn smaken en geuren! Het is gelukt! Cathérine en ik hebben een datum gevonden waarop we alle twee beschikbaar zijn, we hebben
Kruiden, kruiden en nog eens kruiden! Wat maakt een gerecht echt lekker? Wat tilt je gerecht naar een hoger niveau? Wat maakt een mooie culinaire
Lekkere tomaten voor Cathérine In Vlaams-Brabant weet ik ondertussen wel mijn weg naar heel veel verschillende leveranciers van lokale producten en streek specialiteiten, maar nu
Met een echte ‘madam’ aan tafel! Toen ik met Annemie Struyf aan tafel zat vroeg ik haar naar wie ze mij wou doorsturen. Ze antwoorde
Een houten plateau met een gouden randje! Erhan Dimirci heeft me gevraagd om friet stoofvlees voor hem klaar te maken. Ik dacht dat Erhan in
Friet Stoofvlees AUB! Voor Erhan Dimirci maakte ik met veel plezier een heerlijke ‘friet stoofvlees’ klaar met al het lekkers dat we in onze hoofdstad
In de keuken van Erhan Brussel, op de grens van Schaarbeek en Elsene, daar moet ik vandaag zijn, daar woont Erhan Dimirci. Als ik Elsene
Een Brussels bierke voor ne lekkere stoofpot! Om een lekker stoofpotje te kunnen maken ben ik op zoek naar een echt brussels bierke. Zoals jullie
Voor vlees moet je in Brussel bij ‘den Abattoir’ zijn! Wie in Brussel ‘vlees’ zegt denkt aan ‘Den Abattoir’ dus trek ik naar de Abattoir
Op bezoek bij een ‘Brussels Ketje’ Als je stoofvlees met frietjes moet maken mag mosterd en mayonaise niet ontbreken. Als je stoofvlees met frietjes moet
Friet stoofvlees voor Erhan! ‘Ik ben dan wel journalist’, zegt Kirsten Simons mij, ‘maar ik heb niet zo heel veel bekende mensen in mijn kennissenkring…’
Mag ik het receptje hebben? Wanneer een gast vraagt of hij of zij het recept mag hebben is dat altijd een compliment. En graag deel
Op ‘diner’ bij Kirsten Donderdagmiddag om 13u, na Kirsten haar ochtend schift als journaliste bij Radio 2 Vlaams-Brabant, hebben we afgesproken bij Kirsten thuis in
Zalm voor Corleone…, neen voor Kirsten! Wanneer Corleone aan zijn toekomstige schoonvader, de hand gaat vragen van Fortunata, een mooie Siciliaanse vrouw, krijgt hij de
Zelf pasta maken, eenvoudig lekker! Ik weet niet hoe het komt maar als mensen denken aan ‘zelf past maken’ denken ze spontaan ook aan uren
Bloem vers van de molen bij Vanden Bempt! Pasta, broccoli, zalm en champignons, dat zijn de hoofdingrediënten die Kirsten Simons me had doorgegeven voor haar
En dan een sms van Lennart: opvolging gezocht én gevonden! Kirsten Simons In deze coronatijden is het niet zo vanzelfsprekend om iemand te vinden waar
Een ‘Prinske’ voor Lennart Drank voor bij een steak tartaar? Iets met een zuurtje dus! Deze keer wilde ik voor bier gaan, daar kon ik
Koken in de tuin van Lennart Lennart Segers is een journalist bij Radio 2 Vlaams-Brabant en geen onbekende in Overijse. Als er iets te doen
Steak tartaar! Handgesneden aub! Steak tartaat! Handgesneden aub! Dat antwoordde Lennart Segers me toen ik vroeg wat ik voor hem moet klaar maken. ‘Rauw
Mijn man als proefkonijn voor Steak tartaar! Gisteren heb ik de handgesneden steak tartaar nog een keertje geoefend… mijn proefkonijn was deze keer mijn echtgenoot.
Nieuwe tafelgast! Lennart Segers ‘Lennart Segers’ Zal ik je ook aan hem doorgeven vroeg Sarah? Sarah en ik zijn in een niet eens zo ver
Asperges van bij de boer! Asperges kun je overal kopen, maar ik was op zoek naar echt verse asperges, kraakvers. Als je asperges tegen elkaar
Nog een hartig asperge dessertje! Zoals gezegd in de vorige blog had ik ook nog een lekker dessertje gemaakt voor Annemie en Hope. Ook gemaakt
Asperges à la Flamande: de apotheose! Nu de asperges gaan koken. Niet te hard, niet te zacht. Beetje stress want ik heb de indruk dat
Met Annemie en Hope aan tafel! Wat een heerlijke middag heb ik beleefd bij Annemie. Mooi toch hoe je met iemand die je niet kent
Haksbergse wijn, wijn met veel StreeK! Gisteren ben ik asperges gaan kopen om een mooie foto te maken bij het recept van Annemie ‘Asperges à
Een telefoontje met Annemie Struyf! Eergisteren liet Sarah me weten dat Annemie Struyf graag wil meedoen aan mijn project ‘Diner met StreeK’. ‘Yes, we zijn
Annemie Struyf: Opvolging gezocht én gevonden! Vandaag een telefoontje gekregen van Sarah van Pelt, mijn eerste ‘proefkonijn’! Ze was super enthousiast over ons etentje en had
Recept: Cesar Salad met StreeK Hier gaan we dan, met veel plezier deel ik een eerste recept met veel StreeK met jullie! Cesar Salad is
‘‘Cesar Salad’, dat eet ik graag’ zei Sarah mij toe ik vroeg wat ik voor haar moest klaar maken. Of dat zei ze na enkele
Sarah Van Pelt De eerste gast aan mijn tafel met StreeK is Sarah, Sarah Van Pelt. Of beter gezegd, de eerste keuken waarin ik mezelf
Wie mag zijn voetjes onder mijn StreeK tafel steken? Ik heb me lang afgevraagd voor wie ik wil koken. Voor iedereen die van lekker eten
Hier gaan we dan, de echte start van ‘Diner met StreeK!’. Diner met StreeK! Een nieuw project, een nieuwe uitdaging. Hier wil ik mijn passies